Ingredienser
50 g jäst5 dl ljummet vatten, 37 grader
25 g Arla smör
1 1/2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
250 g Arla Köket Kesella kvarg lätt
2 dl grahamsmjöl
12 -13 dl vetemjöl
Gör så här
- Smula jästen i en bunke och häll över vattnet.
- Rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt rumsvarmt smör, salt, honung, kvarg och det mesta av mjölet.
- Arbeta degen smidig.
- Jäs under bakduk ca 40 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna.
- Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker plåten.
- Skär degen i rutor med en vass kniv.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 20 min.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
- Låt brödet svalna på galler
Gott det låter!
SvaraRaderaSå bra med enkla recept som alltid blir lyckade, och långpannan är perfekt att baka i :)
SvaraRadera