Gårdagens lunch blev spenat Soppa. En hit hos lilla fröken kan jag lova. Hon åt 2 tallrikar och ville ha mer och mer. Så spenat soppa kommer vi äta fler gånger. Jag använde mig av detta recept.
Ingredienser
300 gram fryst bladspenat
|
1 st gul lök(ar)
|
1 dl gräslök, hackad
|
8 dl grönsaksbuljong
|
2 msk vetemjöl
|
1 dl matlagningsgrädde
|
1 msk flytande margarin
|
4 st ägg
|
|
Tillagning
1. Koka äggen. Skala och finhacka löken. Hacka den nu tinade bladspenaten grovt. Fräs lök och spenat i flytande margarin i en kastrull.
2. Tillsätt buljong och grädde och låt koka 3-4 minuter. Red av en aning med vetemjölet utrört i lite vatten. Lägg i gräslöken och smaka av med salt och peppar.
3. Servera soppan med hårdkokta ägghalvor och bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar