fredag 22 augusti 2014

Vaniljcheesecake med oreocookies


Ok ni måste prova detta. Så magiskt gott!





Ingredienser för 10

  • 240 g Oreo-kex
  • 40 g smält smör
  • 350 g Philadelphia Classic Naturell
  • 100 g socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2.5 dl grekisk yoghurt
  • 3.5 tsk gelatinpulver
  • Till garnering:
  • färska jordgubbar, lite extra Oreo-kex i grova bitar


1Steg
Lägg 160 g av Oreo-kexen i en matberedare och blanda till fina smulor. Tillsätt smält smör och blanda ihop.
2Steg
Tryck ut blandningen i botten på en 20 cm springform. Grovhacka de resterande 80 g kexen och lägg åt sidan. Smält gelatinpulver enligt anvisningen på förpackningen.
3Steg
Vispa ihop Philadelphia, socker och vaniljsocker till en jämn blandning. Tillsätt gelatin och yoghurt. Blanda i de resterande Oreo-kexen och häll allt över kexbotten.
4Steg
Låt stå i kylskåp i 3 timmar eller tills kakan har stelnat. Garnera med jordgubbar och Oreo-kex innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar