tisdag 21 februari 2012

Grahamsrutor

 

 

Ingredienser

50 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37 grader
25 g Arla smör
1 1/2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
250 g Arla Köket Kesella kvarg lätt
2 dl grahamsmjöl
12 -13 dl vetemjöl



Gör så här

  • Smula jästen i en bunke och häll över vattnet.
  • Rör om tills jästen löst sig.
  • Tillsätt rumsvarmt smör, salt, honung, kvarg och det mesta av mjölet.
  • Arbeta degen smidig.
  • Jäs under bakduk ca 40 min.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna.
  • Strö över lite grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker plåten.
  • Skär degen i rutor med en vass kniv.
  • Låt degen jäsa övertäckt ca 20 min.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Låt brödet svalna på galler

2 kommentarer:

  1. Så bra med enkla recept som alltid blir lyckade, och långpannan är perfekt att baka i :)

    SvaraRadera