onsdag 9 januari 2013

Spenat soppa


Gårdagens lunch blev spenat Soppa. En hit hos lilla  fröken kan jag lova. Hon åt 2 tallrikar och ville ha mer och mer. Så spenat soppa kommer vi äta fler gånger. Jag använde mig av detta recept.


Ingredienser
300 gram  fryst bladspenat
1 st  gul lök(ar)
2 msk  vetemjöl
4 st  ägg

Tillagning
1. Koka äggen. Skala och finhacka löken. Hacka den nu tinade bladspenaten grovt. Fräs lök och spenat i flytande margarin i en kastrull. 

2. Tillsätt buljong och grädde och låt koka 3-4 minuter. Red av en aning med vetemjölet utrört i lite vatten. Lägg i gräslöken och smaka av med salt och peppar.

3. Servera soppan med hårdkokta ägghalvor och bröd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar