tisdag 22 mars 2011

Jordärtskockssoppa

Soppa tycker jag är en underbar mat rätt specielt så här på våren och på hösten.
En av mina favoriter är just Jordärtskocka



Recept för 6 personer
450 gram Jordärtskockor
2 potatisar
Några droppar citron saft
1 schalottenlök
1 msk smör
8 dl grönsaksbuljong (alternativ hönsbuljong)
0,5dl vittvin
1 dl grädde
salt peppar färsk timjan

1. Skär av småknölarna på jordärtskockorna, skala dem och potatisarna och skär i bitar. Lägg bitarna i kallt vatten med några droppar citron så de inte blir bruna.

2. Hacka lök och fräs den mjuk i smör i en kastrull. Tillsätt bitarna av skockor och potatis.

3. Häll i buljong och koka tills potatis och skockor är mjuka, cirka 10–15 minuter.

4. Mixa med stavmixer och späd med vin och grädde. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låt småkoka under lock i cirka 5 minuter. Häll upp i skålar och dekorera med en timjankvist.




450 gram 
2 st 
1 st 
1 msk 





8 dl 
0,5 dl 
1 dl 

1 kommentar:

  1. Grattis till magen, och kul att du har en blogg. :) Hoppas allt är bra med dig! Kram

    SvaraRadera