Ingredienser:
* 150 gram smör* 2 st ägg
* 3 dl socker
* 3 tsk bakpulver
* 2 tsk vaniljsocker
* 2 msk kakao
* 1,5 dl mjölk
* 4,5 dl vetemjöl
Glasyr:
50 gram smör
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering
Kokosflingor
Smältsmöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner kakao , bakpulver och vaniljsocker. Blanda ner mjöl och mjölk. Tillsätt det smälta smöret.
Grädda i ugnspanna 225 grader ca 10-15 minuter.
Låt kakan svalna.
Gör glasyren genom att smälta smöret och sedan tillsätta de övriga ingridenserna. Rör till en jämn smet och bred ut smeten över kakan. Strö över kokosflingorna. Låt stelna och sedan servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar