onsdag 1 juni 2011

Biografier


Lite nya böcker för sommarläsningen. Biografier har alltid lockat mig och nu blev det några fler.

Mia: sanningen om Gömda  Mia Sanningen om gömda är helt klart årets mest debatterade bok. Få svenskar har undgått »Gömda-gate« och debatten om sant eller inte sant i Liza Marklunds och Mia Erikssons böcker.
Debatten rasade som värst i början av året, men än är sista ordet inte sagt.

Bingo Rimèr En flickfotografsbekännelser Bingo Rimér är Sveriges mest kända och ökända fotograf. Strippor, Hells Angels, droger, stämningar och ogenomtänkta bröllop i Las Vegas är alla ingredienser i Bingos liv. Men trots att den kontroversielle fotografen alltid strävat efter att leva så extremt som möjligt har han samtidigt lyckats bli både en framgångsrik entreprenör och en ansvarstagande småbarnspappa.

Det är en spännande livsresa han bjuder på: lantiskillen med rampljuslängtan som med en nästintill vettlös ingenting-är-omöjligt-inställning lyckades bli berömd flickfotograf med stående inbjudan till Hugh Hefners dekadenta fester i Playboypalatset. Bingo har varit ihop med flera av vår tids största sexsymboler och han har fotat och festat med några av världens största stjärnor.

I En flickfotografs bekännelser bjuder Bingo på den ocensurerade versionen av sitt liv så här långt. Vi får veta hur det gick till när Carolina Gynning, Victoria Silvstedt och Hannah Graaf upptäcktes. Och varför kärlekssemestern med Tilde Fröling slutade i en hjärtskärande tragedi.

Frank: sanningen om lögnerna Frank Andersson är en av Sveriges mest färgstarka idrottspersonligheter genom tiderna. Och det som dominerat rubrikerna om honom är inte mästerskap och medaljer utan i stället bilar och bärs, kvinnor och kokain, fattigdom och fåfänga. Men hur mycket av det som har sagts i media är egentligen sant? Vem är personen bakom alla skriverier? Och hur var det där med att kuken ska ha sitt?

Följ med en ganska vilsen kille från en rörig uppväxt i Trollhättan till tävlingar bakom järnridån och efterfest i Los Angeles. Det blir en vild resa med etapper i såväl Porsche och Ferrari som Jaguar och Mercedes. Här är Sanningen om lögnerna. Eller som brottningsmästaren själv säger: Lets be Frank!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar