torsdag 5 maj 2011

Rofans vardagsbröd




Gör så här
Blanda först: 2 dl grovt rågmjöl, 1 dl hela linfrön, 1 dl havrekli, 1-2 dl solrosfrön, 2 rågade tsk salt, 5 dl kokhett vatten. Låt stå i 1-2 h.
Rör sedan ner 25 g jäst i 2 dl ljummet vatten och blanda ner i smeten. Tillsätt 9-10 dl vetemjöl. Arbeta ihop.
Låt jäsa med handduk över bunken i 1 h.Knåda igenom på mjölat bakbord. Forma brödet.
Låt jäsa 30 min. Pensla med 1 ägg, strö över solrosfrön
Grädda brödet i 250 c i 15 min. Sänk sedan värmen till 150 c och grädda ytterligare 25-30 min. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar